کیوی، میوه‌ای گرمسیری با ارزش غذایی بسیار بالاست که به توصیه متخصصان لازم است در سبد غذایی هر فردی گنجانده شود. 

رنگدانه‌های سبزرنگ این میوه حاکی از ریزمغذی‌های فراوان آن است که تأثیر به‌سزایی در افزایش اشتها نیز دارد. اگرچه طعم ترش کیوی برای اغلب مردم قابل قبول است اما روش‌های زیادی برای مصرف آن توسط افرادی که علاقه‌ای به مزه آن ندارد، تعریف شده است. 

چای تهیه شده از میوه کیوی علاوه بر طعم خوش، بسیاری ترکیبات مفید این میوه را به بدن انسان می‌رساند بنابراین این نوشیدنی جایگزین مناسبی در طول روز محسوب می‌شود. 

چای کیوی به دو شکل سرد و گرم قابل مصرف است اما انواع سرد آن نوشیدنی مناسب‌تری برای کودکان است. برای تهیه این نوشیدنی کافی است سه الی چهار تکه میوه کیوی را در یک فنجان آب‌جوش قرار دهید و 10 دقیقه منتظر بمانید. 

در صورت تمایل به مصرف چای سرد بهتر است فنجان چای را 15 دقیقه در یخچال قرار دهید و سپس به آن چند تکه یخ بیفزایید. 


افزودن چند تکه توت‌فرنگی به چای کیوی، علاوه بر خوش‌طعم کردن بیشتر این چای، به فواید آن نیز می‌افزاید.

دم‌کرده میوه کیوی، ویتامین ث فراوانی دارد. مطالعات گسترده حاکی از آن است میزان ویتامین ث کیوی حتی بیش از پرتقال و لیمو است بنابراین نوشیدن یک فنجان از این دم‌کرده به حفظ سلامت قلب و عروق کمک کرده و تأثیر بسزایی در تنظیم تری‌گلیسیرید خون دارد.

از آنجا که این ویتامین نسبت به حرارت فوق‌العاده حساس است توصیه می‌شود از آب جوشیده اما با حرارت کمتر استفاده شود. کاروتنوئید و فلاونوئیدهای موجود در چای کیوی، خواص آنتی‌اکسیدان داشته و ژن‌ها را در برابر عوامل محیطی محافظت می‌کند ضمن آنکه مانع از سرطانی شدن سلول‌ها نیز می‌شود.

پتاسیم موجود در چای میوه کیوی، یکی از املاح ضروری برای تعادل بخشی آب و الکترولیت‌های بدن بوده و به همین دلیل نقش مهمی در تنظیم فشار خون ایفا می‌کند.

کیوی منبع غنی از ویتامین ای است و از آنجا که به عنوان آنتی‌اکسیدان اثر شگفت‌انگیزی در حفظ طراوت پوست دارد، مصرف منظم چای میوه کیوی نیز همراه با چنین خواصی است.

فولات، ریزمغذی ضروری در دوران بارداری است. چنانچه زنان باردار روزانه به‌واسطه مصرف چای کیوی که غنی از این ریزمغذی است، به تأمین فولات مورد نیاز بدن خود کمک کنند، ساخته شدن سلول‌های خونی و انتقال اکسیژن و موادغذایی به جنین بهتر صورت می‌گیرد.

تحقیقات بسیار حاکی از آن است، انواع اسیدهای آمینه موجود در نوشیدنی چای کیوی به سبب تأثیر مثبت بر عروق و گردش خون، دم‌کرده میوه کیوی را به چای مفیدی برای مردان تبدیل کرده که انرژی زیادی را به آنها می‌بخشد.

در بررسی‌های انجام گرفته توسط متخصصان علم تغذیه مشخص شده است مصرف منظم چای کیوی و حتی میوه آن به حفظ سلامت دستگاه تنفسی کمک کرده و خطر تشدید مشکلات تنفسی از قبیل سرفه، تنگی‌نفس، گرفتگی بینی و آسم را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد.

افزایش توانایی جذب آهن و کاهش احتمال ابتلا به فقر آهن نیز از دیگر خواصی است که به چای میوه کیوی نسبت داده می‌شود.

این نوشیدنی ضدسرطان بوده و لوتئین موجود در آن به سلامت چشم کمک می‌کند.

 

منبع : سایت خرید اینترنتی شکلات و چای های طعم دار شوکوباکس


نوش جان :) ;)